Izbira in nakup kvalitetne opreme je vedno dobra odločitev. Zagotavljanje trajne uporabe in ohranjanje parametrov izdelka pa zahteva pravilno vzdrževanje. Nekateri naši izdelki (šotori) so izdelani iz premazanih in impregniranih tkanin. Gre za tehnološko nekoliko bolj napredne tkanine, ki zahtevajo več pozornosti pri čiščenju in splošnem vzdrževanju. Da bi te tkanine ohranile lastnosti, zaradi katerih smo jih uporabili, je treba zanje pravilno skrbeti.

Ključno pravilo – preberite navodila za uporabo. Na videz podobni izdelki imajo lahko različne smernice za čiščenje. Platna so narejena iz sintetičnih materialov, bombaža ali mešanic, zato so vidiki, kot so temperatura vode, uporaba čistil in načini ter postopki med čiščenjem, izjemno pomembni.

Čiščenje šotorov izvajajte izključno po navodilih, ki smo jih objavili na pogosta vprašanja.

Naša šotorska platna so tovarniško impregnirana po postopku, v katerem impregnacijsko sredstvo prodre skozi celotno debelino tkanine in jo v celoti prepoji. Samo ta način zagotavlja trajno impregnacijo tkanine.  V primeru, ko je na taborjenju potrebno šotorsko platno očistiti s čistilnim sredstvom ali na način, ki bo poškodoval tovarniško impregnacijo predlagamo, da uporabite površinska impregnacijska sredstva. S tem boste izvedli začasno ali zasilno impregnacijo, ki vam bo omogočila, da šotor uporabljate v predvidenem času. Po zaključku taborjenja nam dovolite, da vam ponovno zagotovimo trajnostno uporaben šotor. Poškodovani del platna bomo v našem servisu zamenjali z novim in s tem ponovno zagotovili trajne lastnosti celotnega šotora.

Skrb za izdelke mora biti uravnotežena – prepogosto čiščenje lahko skrajša življenjsko dobo, medtem ko bo zanemarjanje vzdrževanja, poleg umazanije, tudi zaradi plesni začelo povzročati poslabšanje strukturnih, vodoodbojnih in drugih lastnosti. Dovolite nam, da vam pri tem kot strokovnjaki za tekstil pomagamo.

Za izdelke namenjene živilski industriji bomo poskrbeli, da bo čiščenje izvedeno v skladu z vsemi veljavnimi zahtevami. Inšpekcijske službe priznavajo naše postopke kot ustrezne in s tem naše podjetje postavlja standarde, katerim boste lahko sledili. Poskrbeli bomo za pravilno pranje in vzdrževanje vaše opreme.